ادرار سوختگی پای نوزاد

مدت زمان مطالعه 2,1 دقیقه

درمان سوختگی پای نوزادان از بزرگترین دغدغه‌های مادران است. علم روانشناسی به ما می‌گوید نوزادان برای بیان و رفع نیازهایشان به شکل‌ها و با آواهای متفاوتی گریه می‌کنند. گریه‌های ناگهانی، ممتد و با شدت زیاد آن هم زمانی که کودک را لمس می‌کنید، نشان‌دهنده سوختگی و التهاب در پای اوست. بیشتر مادران دنبال ماده یا کرمی هستند تا با استفاده از آن، فرزند خود را آرام کرده و از دیگر عوارض مرتبط با سوختگی پای او جلوگیری کنند.

اما آیا هر ماده یا کرمی مناسب پوست ظریف و حساس نوزادان است؟ قطعا جواب منفی است. پوست کودکان در ماه‌ها و سال‌های اول تولد، لایه شاخی بسیار ظریفی دارد. موهای بدنشان آنقدر نرم و نازک است که نمی‌تواند از پوست به طور کامل محافظت کند. بنابراین اگر فرزند زیر دو سال دارید باید همیشه گوش به زنگ علائم سوختگی پایش باشید.

سوختگی پای نوزاد چیست؟

سوختگی پای کودک به نوعی درماتیت و التهاب پوستی که نواحی تناسلی، باسن و ران نوزاد را درگیر می‌کند، گفته می‌شود. دلیل این امر به‌طور معمول، استفاده طولانی‌‌مدت از پوشک خیس یا کثیف، اصطکاک و حساسیت پوستی است.
این مسئله نوزادان زیادی را درگیر می‌کند و با تعویض به موقع پوشک و استفاده از پمادها و کرم‌های ضد سوختگی، به‌صورت کامل، قابل درمان است.

علائم سوختگی پای نوزاد

ادرار سوختگی پا در دسته اگزما قرار می‌گیرد و نوعی حساسیت به شمار می‌رود. دلیل سوختگی پای کودک می‌تواند به‌دلیل استفاده از محصولات حساسیت‌زا مانند شوینده‌ها رخ دهد. از علائم سوختگی پای نوزاد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • قرمزی
  • تاول روی پوست
  • تورم دردناک پوست
  • خارش، زخم و حساسیت در نواحی که با پوشک در ارتباط هستند.
  • التهاب پوست در ناحیه تناسلی، ران و باسن نوزاد
مقاله پیشنهادی: درمان خانگی حساسیت پوستی کودکان (علل و علائم)

علائم سوختگی پای نوزاد

علل بروز سوختگی پای نوزاد

همان طور که می‌دانید، سوختگی پای نوزادان نوعی از اگزمای پوستی است که تقریبا هر نوزادی را درگیر می‌کند.سوختگی پای کودک به دلایل مختلفی بروز می‌کند. بیایید این دلایل را به صورت جزئی‌تری بررسی کنیم.

  • استفاده از پوشک مرطوب: پوشک باید به‌صورت مرتب تعویض شود. به هیچ عنوان اجازه ندهید پوشک برای مدت طولانی پوشیده شود.
  • عفونت: در صورت پوشیدن پوشک برای مدت طولانی، ممکن است کودک شما دچار عفونت شود. تعویض به موقع پوشک بسیار مهم است.

عفونت‌های باکتریایی، آخرین دلیل شایع در بروز سوختگی پای کودک هستند.

مقاله پیشنهادی: علائم اگزما در کودکان و راه‌های سریع درمان آن

راه‌های درمان سریع سوختگی پای کودکان

راه‌های زیادی برای درمان سوختگی پای نوزادان وجود دارد. در ادامه برخی از این راه‌ها را به صورت جزئی‌تر بررسی می‌کنیم.

1. از کرم‌های سوختگی غافل نشوید!

کرم‌های مخصوص ادرار سوختگی که مناسب پوست لطیف نوزادان هستند، در چنین مواقعی می‌توانند بسیار کمک‌کننده واقع شوند.

کرم مناسب سوختگی پای نوزاد سینره بهترین پماد برای سوختگی پای نوزاد دختر و پسر است. این کرم با داشتن عصاره های آلوئه‌ورا ، بابونه، آلانتوئين و روغن كالاندولا با خواص التیام‌بخش، ضد التهاب، نرم‌کننده و مرطوب‌کننده می‌تواند به رفع التهابات ناشی از ادرار سوختگی، عرق‌سوز شدن و حساسیت‌های پوستی کمک کند.

همچنین این محصول دارای کره کاکائو، روغن هسته زردآلو و زینک اکساید جهت رطوبت‌رسانی و تسکین پوست‌های خشک و حساس است. کرم مناسب سوختگی پای نوزادان سینره، فاقد پارابن، فنوکسی اتانول و الکل است و ph مناسب و سازگار با پوست نوزادان دارد.

کرم مناسب سوختگی پای نوزاد سینره

2. تعویض فوری پوشک

به هیچ وجه اجازه ندهید پوشک برای مدت طولانی پوشیده شود. بلافاصله بعد از اطلاع از کثیفی پوشک، آن را تعویض کنید. این کار یکی از راه‌های اصلی درمان سوختگی پای نوزادان است.

3. از پوشک‌های عطری استفاده نکنید!

پوشک‌های عطری یکی از مهم‌ترین دلایل بروز ادرار سوختگی در نوزادان هستند. از آنجایی که نوزادان پوست لطیفی دارند، پوشک‌های عطری می‌توانند باعث بروز حساسیت‌های شدید پوستی شوند.

4. به‌درستی از پوشک استفاده کنید!

استفاده از پوشک‌ها با سایز کوچک‌تر از سایز مناسب کودک، خصوصا هنگام شب جهت جلوگیری از نشتی، به هیچ وجه کار درستی نیست. حتما سایز پوشک را متناسب با سن فرزندتان در نظر بگیرید.به‌درستی از پوشک استفاده کنید!

5. ناحیه ادرار سوخته را تمیز نگه دارید

از آنجایی که محل ادرار سوختگی باید به‌صورت مرتبا مواد شوینده مناسب پوست نوزادان شست‌وشو شود، لازم است به‌صورت مرتب، پای نوزاد شسته و با یک حوله نخی تمیز خشک شود.

6. استفاده از گلاب

خیلی از مادران می‌پرسند «برای درمان سوختگی پای نوزاد چی خوبه؟» استفاده از گلاب برای سوختگی پای نوزاد، می‌تواند موثر واقع شود. با این حال بهتر است پیش از استفاده از آن، با پزشک مشورت کنید؛ زیرا ممکن است باعث تحریک بیشتر و یا تشدید واکنش آلرژیک شود.

7. عسل برای درمان سوختگی پای نوزاد

عسل از گذشته تاکنون برای درمان سوختگی پای نوزاد بهترین مرهم بوده است. می‌توانید مقداری عسل را با ماست ترکیب کنید و آن را روی محل سوختگی قرار دهید. پس از گذشت 15 دقیقه آن را بشویید و این کار را به‌صورت مرتب تکرار کنید تا محل زخم کاملا بهبود یابد. استفاده از عسل به‌تنهایی هم می‌تواند موثر واقع شود.

8. استفاده از نشاسته جهت درمان سوختگی پای نوزادان

برای استفاده از نشاسته، مقداری از آن را با آرد تفت‌داده‌شده و کرم A&D مخلوط کنید. ترکیب به‌دست‌آمده را روی محل سوختگی گذاشته و این کار را آن‌قدر تکرار کنید تا به صورت کامل سوختگی برطرف شود.

9. بهترین پماد سوختگی پای نوزاد

پماد‌های سوختگی زیادی برای بهبود ادرار سوختگی پای نوزاد تولید شده‌اند. در ادامه لیستی از این پمادها را به شما معرفی می‌کنیم. این نکته را باید بدانید که تمامی این محصولات فاقد پارابن و الکل هستند و هیچ ضرری برای پوست نوزادتان ندارند.

کرم مناسب سوختگی پای کودک سینره

کرم محافظ سوختگی پای کودک سینره دارای PH مناسب با پوست نوزاد است. همچنین با دارا بودن کره کاکائو، روغن هسته زردآلو و زینک اکساید جهت رطوبت‌رسانی و تسکین پوست‌های خشک و حساس می‌تواند انتخاب مناسبی جهت درمان سوختگی پای کودکان باشد. کرم مناسب سوختگی پای کودک سینره حاوی عصاره‌های آلوئه‌ورا، بابونه، آلانتوئين و روغن كالاندولا با خواص التیام‌بخش، ضدالتهاب، نرم‌کننده و مرطوب‌کنندگی است که می‌تواند جهت تسکین سوختگی پای نوزاد به کار برده شود.

کرم سوختگی پای کودک از برند سینره

ژل آلوئه‌ورا برند سینره

ژل آلوورا سینره حاوی 95 درصد عصاره طبیعی آلوئه‌وراست. این محصول می‌تواند التهابات پوستی را پس از آفتاب‌سوختگی و ادرار سوختگی تسکین دهد. ژل آلوئه‌ورا سینره دارای عصاره کالاندولا و شیرین بیان است و یک مرطوب‌کننده قوی به شمار می‌رود.

کرم مرطوب‌کننده کودک سینره

کرم مرطوب کننده کودک سینره با داشتن فرمولاسیون مناسب با ph پوست کودکان، برای مرطوب نگه داشتن محل سوختگی پای کودکان، انتخاب مناسبی است. این محصول حاوی دارای روغن آفتابگردان، بادام شیرین، ماکادمیا، آووکادو و شی باتر است که سد دفاعی پوست را در برابر عوامل محیطی تقویت می‌کند. کرم مرطوب‌کننده سینره، فاقد پارابن و الکل بوده و پوست را برای مدت طولانی مرطوب و نرم می‌کند. (اگر به دنبال بهترین پماد برای خشکی پوست کودکان می‌گردید، در مقاله‌ای دیگر از بلاگ سینره به طور کامل درباره آن توضیح داده‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم آن را نیز حتما بخوانید)

مرطوب‌کننده کودک سینره

انواع سوختگی پای نوزاد

سوختگی پای کودک دلایل مختلفی دارد. از این رو می‌توان آن را به انواع مختلفی دسته‌بندی کرد. بیایید نگاهی جامع به انواع سوختگی پای کودک داشته باشیم.

ادرارسوختگی

ادرار سوختگی، خود به سه دسته مختلف تقسیم‌بندی می‌شود که شامل موارد زیر است.

ادرارسوختگی آمونیاکی

تماس بیش‌ازحد پوست با آمونیاک موجود در ادرار و مدفوع باعث بروز این نوع از ادرار سوختگی می‌شود. تنها چاره این مشکل استفاده از کرم‌های سوختگی و تعویض به‌موقع پوشک است.

ادرارسوختگی باکتریایی و قارچی

تکثیر باکتری‌ها و قارچ‌های مضر برای بدن، خصوصا پوست نوزاد دلیل این امر است. باز هم تنها چاره برای جلوگیری از ادرار سوختگی باکتریایی و قارچی، تعویض پوشک نوزاد در فواصل کوتاه مدت است. همچنین پس از هربار شستشوی پای نوزاد باید به صورت کاملا دقیق، نواحی شسته شده خشک شوند.

ادرارسوختگی تحریک‌کننده

در صورتی که پای نوزاد، بیش از حد و برای مدت طولانی در تماس با پوشک باشد مخصوصا اگر پوشک کثیف باشد، ادرار سوختگی تحریک‌کننده اتفاق خواهد افتاد.

سوختگی در اثر عرق‌سوز شدن

تعریق بیش‌ازحد، استفاده پوشک با سایز نامناسب برای کودک و استفاده از لباس‌های تنگ برای کودک می‌تواند دلیل سوختگی در اثر عرق سوز شدن باشد.سوختگی در اثر عرق سوز شدن

مقاله پیشنهادی: راه‌های درمان خشکی و قرمزی پوست صورت نوزاد

چه زمانی برای درمان سوختگی پای کودک به پزشک مراجعه کنیم؟

درمان سوختگی پای کودک معمولا با روش‌های خانگی مقدور است و مراقبت اصولی و رعایت نکات گفته‌شده، کمک شایانی به بهبود سریع می‌کند. با این حال در صورتی که ترک‌های پوستی در اثر سوختگی پای کودک یا عفونت همراه با سوختگی را مشاهده کردید، سریع‌تر به متخصص پوست‌ومو یا پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید تا درمان دارویی آغاز شود.

عوارض عدم درمان سریع سوختگی پای نوزاد

همان طور که پیش‌تر هم اشاره کردیم، سوختگی پای کودک، با انجام چند روش خانگی قابل انجام است. با این حال در موارد جدی‌تر عفونت و ترک‌های پوستی، خارش و خشکی شدید پوست، تنها بخشی از عوارض عدم درمان سریع سوختگی پای کودک هستند. پیشنهاد می‌کنیم، پس از مشاهده علائم اولیه سوختگی پای نوزاد، به‌سرعت به پزشک مراجعه کنید.

عوارض عدم درمان سریع سوختگی پای نوزاد

راه‌های پیشگیری از سوختگی پای نوزاد

روش‌های زیادی برای پیشگیری از سوختگی پای کودک وجود دارد که در صورت رعایت این موارد ساده، نوزادتان تا حد زیادی از سوختگی پا در امان خواهد بود. موارد زیر می‌تواند کمک‌کننده باشد:

  • استفاده نکردن از شوینده‌های قوی برای شستشوی نوزاد. تنها مجاز به استفاده از شوینده‌های مخصوص نوزادان هستید
  • مرطوب کردن مداوم پای نوزاد با کرم‌های مرطوب‌کننده یا روغن‌های گیاهی جهت جلوگیری از سوختگی پای نوزاد
  • استفاده از پوشک مناسب با سایز کودک
  • تعویض مرتب و به‌موقع پوشک نوزاد
  • سفت نبستن پوشک نوزاد
  • پرهیز از غذاهای مسهل برای کودکان
مقاله پیشنهادی: علت لکه های سفید روی پوست کودکان چیست؟

راه‌های پیشگیری از سوختگی پای نوزاد

سخن پایانی

در این مقاله به سوال «برای سوختگی پای بچه چی خوبه؟» به‌طور کامل پاسخ دادیم. سوختگی پای نوزاد در میان نوزادان امری شایع است اما با رعایت موارد گفته‌شده، احتمال بروز این عارضه به حداقل می‌رسد.

از طرفی این مشکل با درمان‌های خانگی طی چند روز قابل حل است. با این حال اگر مشکل رفع نشد، باید سریع‌تر به پزشک متخصص پوست یا متخصص اطفال مراجعه کنید تا درمان دارویی طبق تجویز پزشک را آغاز کنید.

 

سوالات متداول

1. آیا با هنگام سوختگی پای نوزاد نیاز به مسکن است؟

در صورتی که نوزاد به‌دلیل سوختگی پا، درد شدیدی را تجربه کند و سن او بیشتر از 2 ماه باشد، درمان مسکن با تجویز پزشک منعی ندارد.

2. چقدر زمان می‌برد تا سوختگی پای نوزاد بهبود یابد؟

معمولا با درمان خانگی و استفاده کرم‌های مرطوب‌کننده و پمادهای سوختگی، 3-2 روز زمان لازم است تا سوختگی پای کودک به‌صورت کامل بهبود یابد.

ارسال دیدگاه

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

مطالب مرتبط

پرطرفدارترین محصولات

دسته مقالات