زینک اکساید

اکسید روی، ماده معدنی مفیدی که ترکیب غیر آلی با فرمول ZnO است و به شکل پودر سفید رنگ و غیرمحلول در آب می باشد. اکسید روی که بخش اصلی پماد زینک اکساید را تشکیل می دهد دارای خواص زیادی برای بهبود وضعیت پوست و درمان انواع ضایعه های پوستی است. معروف ترین خاصیت زینک اکساید در درمان سوختگی است به حدی که کمتر کسی را می توان یافت که به هنگام وقوع سوختگی در پوست به سراغ زینک اکساید نرود.

زینک اکساید در بین عموم افراد به اکسید دوزنگ نیز معروف است و سال های زیادی است که از زینک اکساید با این عنوان استفاده می شود.

زینک اکساید چیست؟

زینک اکساید، پمادی موضعی است که برای درمان التهابات پوستی ناشی از سوختگی، خراشیدگی، ساییدگی و به طور کلی آسیب های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. پزشکان این دارو را با توجه به شرایط بیمار در دوزهای مختلفی تجویز می کنند به همین دلیل پیشنهاد می کنیم از استفاده خودسرانه و بدون تجویز پزشک خودداری کنید.

موارد استفاده از زینک اکساید

موارد استفاده از زینک اکساید

موارد استفاده از زینک اکساید

کرم زینک اکساید دارای خواص اعجاب انگیزی است که در درمان بسیاری از بیماری ها و التهابات پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. از موارد استفاده از زینک اکساید به موارد زیر می توان اشاره نمود:

  • خارش پوست
  • سوزش پوست
  • ناراحتی های مقعد که ممکن است بر اثر بواسیر به وجود آمده باشد: در استفاده از زینک اکساید برای درمان ناراحتی های مقعدی، بهتر است از نوع زینک اکساید مقعدی استفاده نمود و نکته مهم در استفاده از این نوع زینک اکساید این است که به اندازه دو سانت داخل مقعد بگذارید و از نگه داشتن ماده در دست خود خودداری کنید زیرا این ماده با حرارت دست ذوب می شود.

نکته مهم دیگر در استفاده از زینک اکساید برای ناراحتی های مقعدی این است که تا ۳۰ دقیقه پس از استفاده، حمام نروید.

زینک اکساید نوع مقعدی را داخل یخچال نگه دارید تا ذوب نشود.

  • جلوگیری از جوش صورت: زینک اکساید دارای خاصیت ضد باکتریایی است و از همین راه به درمان جوش ها یا جلوگیری از ایجاد جوش می پردازد.
  • محافظت از پوست در برابر آفتاب و جلوگیری از آفتاب سوختگی: اشعه ماوراء بنفش خورشید تاثیرات بسیار مخربی از جمله پیری، چین و چروک، خشکی، کدر شدن و … روی پوست می گذارد. با استفاده از پماد زینک اکساید می توانید از پوست در برابر آفتاب و اشعه ماوراء بنفش آن محافظت کنید.
  • جلوگیری از پیری زودرس پوست
  • جلوگیری از چین و چروک پوستی
  • بهبود زخم در افراد دچار کمبود روی و ترمیم سلول های پوستی: خواص زینک اکسید به گونه ای است که با ایجاد تاثیرات درمانی، موجب بهبود زخم در افراد دچار کمبود روی می شود.
  • بهبود خشکی پوست
  • سفت شدن پوست
  • کاهش لکه های پوستی
  • درمان ادرار سوختگی در کودکان
  • درمان اگزما

نکات مهم در استفاده از زینک اکساید

در زمان استفاده از زینک اکساید مانند تمام داروهای دیگر باید نکاتی را مورد توجه قرار داد. نکات مهم در استفاده از زینک اکساید به شرح زیر است:

  • برای استفاده از زینک اکساید حتما دستورالعمل های روی بسته را مطالعه نمائید.
  • اگر دارای حساسیت خاصی هستید، برای استفاده از زینک اکساید با پزشک خود مشورت کنید.
  • برای استفاده از زینک اکساید، اگر داروی خاصی مصرف می کنید، پزشک خود را مطلع سازید.
  • در صورتی که بعد از استفاده از زینک اکساید، دچار حساسیت (خارش، قرمزی یا سوزش پوست) شده اید، استفاده از آن را متوقف کرده و با پزشک خود مشورت کنید.
  • اگر از زینک اکساید به عنوان ضدآفتاب استفاده می کنید، از مالیدن آن به دور چشم خودداری کنید.
  • این پماد را از دسترس اطفال دور نگه دارید.
  • از توصیه دیگران به استفاده از این دارو خودداری کنید و به پیشنهاد افراد دیگر از این دارو استفاده نکنید.
  • در زمان استفاده از این پماد، مراقب باشید که پماد از طریق عضوهای حساس از جمله دهان، چشم و بینی شما وارد بدنتان نشود.

موارد منع مصرف زینک اکساید

در صورتی که یکی از شرایط زیر را دارید از مصرف زینک اکساید خودداری کنید:

  • اگر به زینک، دیمتیکون، لانولین ، وازلین، وکس، پارابن ها و یا مواد معدنی حساسیت دارید، از زینک اکساید استفاده نکنید.
  • در صورتی که بعد از استفاده از زینک اکساید دچار التهابات پوستی از جمله سوزش، خارش یا قرمزی پوست شده اید، از زینک اکساید استفاده نکنید.
  • برای درمان زخم ها یا سوختگی های عمیق از زینک اکساید استفاده نکنید.
  • از زینک اکساید بدون مشورت با پزشک استفاده نکنید.

عوارض استفاده از زینک اکساید

عوارض احتمالی ناشی از استفاده زینک اکساید عبارتند از :

زینک اکساید در محصولات آرایشی

زینک اکساید در محصولات آرایشی

زینک اکساید در محصولات آرایشی

در صنایع آرایشی از اکسید روی استفاده های فراوانی می شود. همان طور که گفته شد زینک اکساید با جذب اشعه UV خورشید، مانع از آسیب دیدن پوست (آفتاب سوختگی و …) می شود. از این رو از این ماده مفید در تولید محصولات آرایشی و مراقبتی پوست بهره می برند.

از طرف دیگر استفاده از اکسید روی در تولید محصولات آرایشی باعث آسیب رسیدن به پوست نمی شود، زیرا اکسید روی قابل جذب از طریق پوست نیست و به همین دلیل باعث ایجاد حساسیت یا جوش نمی شود.

علاوه بر محصولات آرایشی، در تولید صابون ها و دئودورانت ها نیز از اکسید روی استفاده های زیادی می شود و به حذف بوی بد بدن کمک زیادی می کند. با استفاده از اکسید روی در محصولات بهداشتی می توان از تکثیر باکتری ها جلوگیری کرد و حساسیت های پوستی را تسکین داد.

لازم به ذکر است که کرم ترمیم کننده پوست سینره، حاوی زینک اکساید و هیالورونیک اسید است که برای ترمیم پوست های آسیب دیده بسیار مفید و کاربردی می باشد. از کرم ترمیم کننده سینره برای ترمیم پوست بعد از جراحی یا میکرونیدلینگ، سوختگی و … استفاده می شود.

پماد زینک اکساید چند دوز دارد؟

همان طور که می دانید، داروها در دوزهای مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند. زینک اکساید نیز مانند سایر داروها در دوزهای مختلفی تولید و عرضه شده است. دوزهای بالای داروها، تاثیر بیشتری دارند و بهتر است برای انتخاب دوز مناسب از متخصصین و پزشکان مشورت گرفت.

پماد زینک اکساید برای کودکان

پماد زینک اکساید برای کودکان

پماد زینک اکساید برای کودکان

کودکانی که از پوشک استفاده می کنند ممکن است در اثر برخورد ادرار با پوست آن ها سوختگی ها در پوست ایجاد شود که برای درمان این سوختگی ها می توان از پماد زینک اکساید استفاده کرد. اما نکته مهم در استفاده از زینک اکساید برای کودکان این است که سعی شود از پماد زینک اکساید بدون عطر برای آن ها استفاده شود زیرا برخی از کرم های حاوی زینک اکسید که برای درمان ادرار سوختگی کودکان توصیه می شود، باعث ایجاد حساسیت پوستی در کودکان می شود.

کلام پایانی

امیدواریم از مطالعه این مقاله در سایت سینره استفاده لازم را برده باشید و با خواص و مزایای استفاده از زینک اکساید به طور کامل آشنا شده باشید. سوالات خود را در بخش کامنت های همین صفحه برای ما بنویسید.

ارسال دیدگاه

مطالب مرتبط

پرطرفدارترین محصولات

دسته مقالات