انواع پوست

مدت زمان مطالعه 0 دقیقه

انواع پوست و مراقبت‌های ویژه از آنها

شاید برایتان جالب باشد بدانید پوست‌تان به چه مراقبت‌هایی نیاز دارد. برای همین منظور باید نوع پوست خود را تعیین کرده و سپس اصول مراقبتی آن را بررسی نمایید. در کل پوست به پنج نوع‌ خشک، چرب ، ‌معمولی، حساس و یا ترکیبی تقسیم می‌شود. تعیین نوع پوست به عوامل متعددی بستگی دارد نظیر:

  • میزان رطوبت پوست: که سلامت و انعطاف پذیری پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • میزان چربی (لیپید): که نرمی و تغذیه پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • میزان حساسیت پوست: که مقاومت پوست به مواد خاص را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

با ما همراه باشید تا در این مقاله ویژگی‌های انواع پوست و همچنین شرایط مراقبت‌ از آنها را با هم بررسی کنیم.

پوست معمولی: چنانچه پوست شما در گروه پوست‌های نرمال قرار بگیرد باید گفت که فرد خوش شانسی هستید چرا که پوست‌تان از تعادل خوبی در میزان آب و چربی برخوردار است. اگر پوستتان ویژگی‌های زیر را داشته باشد به نوعی جزو پوست‌های نرمال محسوب شده و می‌توانید خوشحال باشید که نیاز به مراقبت‌های خاص نخواهید داشت:

1. فاقد هرگونه حساسیت شدید است؛ 2. منافذ پوستی به سختی قابل رویت هستند؛

3. رنگ پوست شفاف و پرطراوت است؛

4. به طور کلی پوستی که هیچ نقصی در تعادل میزان رطوبت و چربی نداشته باشد؛

مراقبت از پوست‌های معمولی: پوست‌های معمولی عموماً به دلیل تعادل در میزان رطوبت و چربی نیاز به مراقبت خاصی ندارند و صرفاً استفاده از یک کرم ضد آفتاب و کرم مرطوب کننده خوب برای آنان کافی خواهد بود.

پوست خشک:

زمانی که میزان رطوبت در سطح پوست کاهش یابد و یا پوست شما در معرض عوامل خشکی قرار ‌گیرد احتمالاً پوسته پوسته شده و یا ترک می‌خورد و برخی از نواحی آن زخم و یا ملتهب، تحریک شده و سرخ و برافروخته می‌شود. چنانچه پوست شما بیش از حد خشک باشد پشت دست‌ها، بازوها و پاهایتان زمخت و پوست پوست خواهد شد. خشکی پوست می‌تواند شواهد زیر را به همراه داشته باشد:

1. رنگ پوست مات و گرفته می‌شود؛

2. منافذ تقریباً نامرئی پوست نمایان می‌شوند؛

3. ایجاد لکه‌های قرمز

4. انعطاف‌پذیری کمتر پوست و ایجاد ترک و خشکی

5. چین و چروک قابل مشاهده بیشتر

بنابراین اگر در پوستتان عوارض بالا را مشاهده کردید بدانید که پوست شما جزو پوست‌های خشک محسوب شده و نیاز به استفاده از محصولات مراقبت از پوست خواهید داشت.

مراقبت از پوست‌های خشک: خشکی پوست متاثر از عوامل زیادی بوده که می‌توان با مراقبت‌های اصولی و منظم از تشدید برخی از آنها جلوگیری نمود که در مقاله راهکارهایی برای مراقبت از پوست های خشک توضیحات بیشتری در این‌باره داده شده است. عواملی نظیر:

1.عوامل ژنتیکی
2.افزایش سن و یا تغییرات هورمونی
3.شرایط آب و هوایی چون باد، خورشید، سرما و یا اشعه ماوراءبنفش
4.گرمای داخلی بدن و آب‌رسانی محدود به بدن
5.حمام کردن و دوش گرفتن‌های گرم طولانی مدت
6.محتویات موجود در برخی از صابون‌ها، مواد آرایشی و عوامل تمیزکننده
7.استفاده از برخی داروها

بنابراین برای مراقبت از پوست‌های خشک دوش و حمام بیش از یکبار در روز توصیه نمی‌شود. افرادی که پوست‌ها خشک دارند در زمان استحمام نباید پوست خود را با لیف و فشار زیاد تمیز کنند. استفاده از صابون‌های دئودورانت برای این نوع پوست مجاز نیست در عوض لازم است از صابون و پاک‌کننده‌های ملایم استفاده شود (مثل صابون بچه). بلافاصله پس از حمام از کرم مرطوب کننده صورت استفاده کنید و در صورت لزوم در طول روز آن را تکرار کنید از دستگاه رطوبت ساز در خانه استفاده کرده و نگذارید دمای هوا بیش از حد گرم شود. اگر خشکی پوستتان مربوط به افزایش سن شما می‌شود از کرم‌های مرطوب کننده مخصوص افراد مسن استفاده کنید که با قابلیت حفظ رطوبت در پوست موجب نرمی و لطافت پوستتان شود.

پوست چرب:

اکثر افراد اواخر عصر روی پوست خود احساس چربی می‌کنند اما در صورتی که میانه روز این حس را دارید در چرب بودن پوست خود شک نکنید. پوست‌های چرب برخلاف پوست خشک و حساس نسبت به محصولات آرایشی بهداشتی واکنش منفی نشان نمی‌دهند اما پوست‌های چرب مستعد ابتلا به آکنه هستند. خصوصیات پوست‌های چرب:

1. آکنه‌های مکرر (جوش‌های سر سیاه و سر سفید)

2. منافذ باز پوست

3. درخشش و برق قابل مشاهده در طول روز

4. جوش در قسمت کمر و قفسه سینه

مراقبت از پوست‌های چرب: در این مورد نیازی به استفاده از مرطوب کننده به صورت مکرر ندارید و پوستتان در معرض آسیب‌های کمتری نسبت‌ به پوست‌های خشک خواهد بود اما برای رهایی از منافذ باز پوست صورت ، بهتر است که از شوینده‌های ملایم استفاده کنید که ترشح چربی در سطح پوست را کاهش دهند و از کرم‌های ضدآفتاب فاقد چربی استفاده کنید. همچنین با استفاده از پاک‌کننده‌های پوست چرب می‌توانید چربی اضافی از پوستتان را پاک کنید و موجب شادابی آن شوید.

پوست حساس:

آن دسته از پوست‌هایی که هنگام استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی دچار قرمزی، خارش، سوزش، جوش، التهاب، خشکی، اگزما، تاول، سفتی و یا ناراحتی می‌شوند به پوست‌های حساس مشهورند. خصوصیات پوست حساس:

1. پوست نازک، بافت لطیف و منافذ باز که پوست را در برابر حملات خارجی آسیب‌پذیر می‌کند.

2. چین و چروک زودرس

3. احساس سفتی پس از پاکسازی پوست

4. آسیب‌پذیری نسبت به سوختگی، روزاسه، آکنه، مواد آلرژی زا و اگزما

5. واکنش‌پذیری بالا نسبت به شرایط آب و هوایی چون سرما و گرما

6. بروز خارش، سرخی، کهیر و تاول روی سطح پوست پس از مصرف محصولات خاص

مراقبت از پوست حساس: به طور مداوم از کرم مرطوب‌کننده استفاده نمایید و از بکارگیری محصولات الکل‌دار و معطر پرهیز کنید. بجای لیف و کیسه کشیدن از پاک‌کننده‌های غیرصابونی نرم و ملایم استفاده کنید و پس از شست‌وشو لوسیون‌های پاک‌کننده صورت را فراموش نکنید چرا که التیام‌بخش و آرامش‌دهنده پوست شما بوده و با تنگ کردن منافذ پوستتان، از ورود آلودگی‌های محیطی به زیر پوست جلو‌گیری می‌کند.

پوست ترکیبی:

پوست ترکیبی معمولاً در برخی نواحی خشک و نرمال بوده و در نواحی دیگر مثل پیشانی، بینی، چانه و اطراف دهان چرب است. پوست ترکیبی یکی از شایع ترین انواع پوست محسوب می‌شود و نیازمند مراقبت‌های پوستی متفاوتی در بخش‌های مختلف می‌باشد. این مدل پوست به دلیل عوامل ژنتیکی و هورمونی بروز می‌کند که منجر به عدم تعادل در میزان تولید چربی و جایگاه آن می‌شود. پوست ترکیبی می‌تواند منجر به بروز:

1. منافذ بیش از حد باز و خطر نفوذ آلودگی‌های محیطی

2. دانه‌ها و جوش‌های سرسیاه

3. پوست براق

مراقبت از پوست ترکیبی: از آنجایی که نواحی مختلط در این نوع پوست متفاوت هستند درمان‌های متفاوت نیز برای هر بخش ضروری است. به عنوان مثال برای پیشانی، بینی، چانه و اطراف دهان که چرب‌ترند استفاده از یک محصول ضد جوش مناسب می‌باشد در حالی که برای گونه‌ها که خشک‌ترند می‌توان از یک مرطوب کننده و پاک کننده استفاده کرد و در مواردی که جوش‌های سرسیاه بیشتر باشند می‌توان از ماسک‌های لایه‌بردار مثل ماسک اسکراب استفاده کرد که ضمن از بین بردن جوش‌های سرسیاه، چربی اضافی پوست را جذب کرده و موجب کوچک شدن منافذ پوست می‌شوند.

ارسال دیدگاه

مطالب مرتبط

پرطرفدارترین محصولات

دسته مقالات